مردی به نام شقایق

ای دل نگفتمت نرو از راه عاشقی / رفتی بسوز کین همه آتش سزای توست...

مردی به نام شقایق

ای دل نگفتمت نرو از راه عاشقی / رفتی بسوز کین همه آتش سزای توست...

مردی به نام شقایق

از درد سخن گفتن و از درد شنیدن
با مردم بی درد ندانی که چه دردیست!

***

شقایق وحشی آزاده است و تعلقی ندارد.

در دشتهای دور، لابه‌لای سنگها می‌روید و به آب باران قناعت دارد

تا همواره تشنه باشد و بسوزد.

داغدار است و گلبرگهای سرخش را نیز گویا به خون آغشته‌اند.

شهید نیز آزاده است و فارغ، قانع، تشنه، سوخته دل و داغدار و غلطیده در خون

اما میان این دو چه نسبتی است؟

*******
اگرچه برگهایی زرد دارند
و در دل شعله هایی سرد دارند
کسی اما نمیفهمد که یک عمر
"شقایق"ها دلی پر درد دارند...
******
به ظاهر مرد:.متاهل:.
کارشناسی مهندسی شیمی
ارشد مهندسی هسته ای
صنعتی اصفهان:.

مدیر مهندسی یه پتروشیمی تو جنوب کشور فعلا!:.
متاسفانه ساکن تهران!

فقط حسین...
همین.

طبقه بندی موضوعی

کلمات کلیدی

بایگانی

پربیننده ترین مطالب

محبوب ترین مطالب

آخرین نظرات

پیوندها

استوانه!

سه شنبه, ۱۶ شهریور ۱۳۹۵، ۱۲:۰۶ ب.ظ


جناب هاشمی رفسنجانی! سالهاست که فکر و عمل و مواضع شما، یکی از مشغولیت‌های ذهنی بنده است که بخش‌هایی از نتایج این مشغولیت ذهنی در قالب گفتار و گفتگو و یادداشت در رسانه‌ها منتشر شده است. اما مدتی است که منظر تازه‌ای برایم پیدا کرده‌اید. منظری که بنده را نسبت به شما مدیون و شما را شایسته سپاسگزاری می‌کند. شما در بنیادی‌ترین بینش‌های بنده نسبت به جهان و عالم، نقش ایفا کرده‌اید و به صراحت می‌گویم که تأمل بر روی شما، باعث تقویت نگرش توحیدی اینجانب شده است.

با اینکه چندان با مطالعه و خواندن بیگانه نیستم و با برخی آثار بزرگان اهل معرفت از مرحومان علامه طباطبایی و شهید مطهری تا جناب مصباح و جوادی آملی و... آشنایی دارم، باید اعتراف کنم که نمی‌توانم علی‌رغم آثار ارزشمند چنین بزرگانی، نقش شما را  در تقویت بینش توحیدی خود به عالم، انکار کنم. به نظرم اگر بنده بتوانم تجربه خود را از تأمل بر روی شما به هم نسلان و حتی نسل‌های آینده منتقل کنم، برای آنها و برخی دیگر افراد حتی از نامداران تفکر نیز، چنین اتفاقی خواهد افتاد.

برای بازگویی این تجربه، ناگزیر به بیان مقدمه‌ای هستم. «لایب نیتس»؛ از متفکران فلسفی بعد از «دکارت»، این مسئله را مطرح می‌کند که ما همواره از «وجود» چیزها پرسش می‌کنیم، درحالیکه می‌توانیم از «عدم» آنها سئوال کنیم. در واقع ما می‌توانیم پرسش کنیم که چیزهایی که می‌توانستند نباشند، چرا هستند؟ متفکران دوران‌‌سازی مثل «هایدگر»، این پرسش لایب نیتس را بنیادی تلقی کرده‌اند و در رساله‌های خود از جمله رساله معروف «درآمد به مابعدالطبیعه» به آن پرداخته‌اند.

به نظرم این پرسش لایب نیتس زوایه نویی در مواجهه با جمهوری اسلامی ایجاد می‌کند. چون ما همواره به گونه‌ای درباره جمهوری اسلامی صحبت کرده‌ایم که همواره وجود آن را مفروض گرفته‌ایم و غالبا درباره کم و کیف و تغییرات این وجود بحث کرده‌ایم. اما وقتی به صحنه واقعی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که پرسش جدی برای مواجهه با جمهوری اسلامی، پرسش عدمی و لایب نیتسی است. یعنی جمهوری اسلامی که هست، می‌توانست نباشد. پس چرا هست؟

از یک طرف به صف دشمنان جمهوری اسلامی که نگاه می‌کنیم، می‌بینیم یک جبهه بزرگی از نظر قدرت مادی نظامی و مالی و رسانه‌ای و تبلیغاتی و در عالی‌ترین سطح  از نظر درجه خصومت و دشمنی در برابر آن صف‌ آرایی کرده‌اند که با امکانات و عِدّه و عُدّه جمهوری اسلامی، قابل مقایسه نیستند اما جمهوری اسلامی حدود چهار دهه است علی‌رغم این جبهه سنگین تهاجم، موجودیت و اقتدار خود را حفظ کرده و حتی در عرصه‌هایی دارای نفوذ و تأثیرگذار در مسایل منطقه‌ای و حتی فرامنطقه‌ای خود است.

اینجاست که سئوال لایب نیتسی موضوعیت دارد. یعنی طبیعتاً با این حجم و سطح از دشمنی، نباید از جمهوری اسلامی اثری باقی می‌ماند. در واقع  جمهوری اسلامی می‌توانست نباشد، پس چرا هست؟

از طرف دیگر به صف مدعیان انقلاب که جنابعالی نمونه اعلی آن هستید که از حسین شریعتمداری تا جناب جوادی آملی اجماع دارند که شما استوانه نظام و انقلاب هستید، نگاه می‌کنیم (البته می‌دانم که شما این تعبیر را قبول ندارید چون باور شما این است که شما خود نظام هستید نه استوانه آن)، می‌بینیم که دست کم در دوره سازندگی، پتک‌هایی که ناشی از پراگماتیسم ویرانگر شما بر پیکره انقلاب اسلامی زده شد، الگوی رجایی‌وار مدیریت کشور را کاملا در هم کوبید.

به صراحت در اولین سال‌های بعد از جنگ و از پشت تریبون نماز جمعه و در مقام رئیس‌جمهور گفتید که اگر به لحاظ اقتصادی ناتوان هم هستید، لازم است برای ایجاد قضاوت مثبت دیگران درباره ما، مانور تجمل بدهید و مدیریت کشور را با جلوه‌هایی از تجمل زینت دهید! درحالیکه فرهنگ امام و انقلاب به ما گفته بود که اگر هم دارا و از نظر اقتصادی توانمند هستید، دنبال تجمل و تجمل‌گرایی نباشید. و شما امر می‌کردید که اگر ندارید هم تظاهر به داشتن کنید! می‌بینید چه پتکی بر سر ارزش‌های انقلاب زده‌اید؟

همین فضا بود که شهردار وقت تهران؛ فرزند خلف پراگماتیسم ویرانگر شما، گفت تهران مدرن هزینه دارد و هزینه آن را شهروندان آن باید بدهند و  کسانی که نمی‌توانند و محروم‌اند، باید تهران را ترک کنند! انقلابی که بر مبنای ترجیح یک موی کوخ نشنیان به کاخ نشینان شکل گرفته و بنا شده بود، یک دهه بعد در زیر پتک‌های سهمگین شما، کارش به جایی رسید که محرومان را به دلیل «نداری اقتصادی»، از تهران باید اخراج کنند!

شورش‌های شهری در مشهد و اسلامشهر و... که مردم را در اعتراض به دولت شما به واکنش کشاند، یک اتفاق شوک‌آور بود چرا که تنها یک دهه بعد از انقلاب، با آن اجماع بزرگ مردمی، اتفاق نادر و غیرمنتظره‌ای به حساب می‌آمد که چرخ دهنده‌های ماشین مدیریت شما در دوره سازندگی آنها را بوجود آورد.

اختلاس 123 میلیاردی بانک صادرات در سال 74، جامعه انقلابی ایران را در شوکی دیگر فرو برد! جامعه‌ای که انتظار چنین فساد بزرگی در جمهوری اسلامی را نداشت. البته بعدا فسادهای مالی و اداری، به یک جریان عادی در مدیریت کشور تبدیل شد. به طوری که در این دو دهه گذشته تیتر روزنامه‌ها از اخبار فسادهای مالی بزرگ انباشته شده است. شما با قاطعیت و قدرت، سنگ بنای آن را گذاشتید.

آنجا که بعداً گفتید در قبال 10 میلیارد تومان هزینه سد، 500 میلیون اختلاس ایرادی ندارد. شما فساد را مشروع کردید! و راهی برای توجیه فساد باز کردید که به تدریج تبدیل به یک آزادراه چند بانده برای فساد در مدیریت کشور شد که آخرین خروجی آن، حقوق‌های نجومی 60 و 70 و 80 و... میلیونی است. درحالیکه حدود چهار میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد، ماهانه 50 هزار تومان مستمری می‌گیرند که اگر یارانه حذف شود، رقمشان به ده میلیون نفر می‌رسد!

با قاطعیت می‌گویم که هیچ کس غیر از شما نمی‌توانست اشرافیت، تجمل‌گرایی و ثروت پرستی را به ارزش، و ساده‌زیستی و کم هزینه بودن مدیریت کشور را در یک جامعه پساانقلابی، به ضدارزش تبدیل کند.

عمر سیاسی شما رو به پایان است اما آثار پتک‌هایی که بر پیکره انقلاب اسلامی زده‌اید، حالاحالاها بلای جان آن خواهد بود. اخیرا نیز که قدرت دفاعی جمهوری اسلامی را هدف گرفته‌اید و می‌خواهید بعد از کارستانی که در اقتصاد و مدیریت و سیاست و فرهنگ در این چند دهه بعد از انقلاب کرده‌اید، جای خالی امنیت مردم را نیز در این کارنامه پر کنید! تلاشتان را بکنید. شاید بتوانید!

بنابراین جناب هاشمی! با وجود مدعیانی چون شما برای انقلاب، پرسش لایب نیتسی یا همان پرسش عدمی، اولویت و موضوعیت دارد. در واقع با آنچنان دشمنانی و با اینچنین دوستانی مثل شما، چرا جمهوری اسلامی وجود دارد، درحالیکه طبیعتا نمی‌باید می‌بود؟

اینجاست که نقش شما در تقویت بینش توحیدی امثال من روشن می‌شود. چون پاسخ این است این ماندگاری جمهوری اسلامی علی‌رغم این دشمنان و مدعیانی مثل جنابعالی، خود مهمترین دلیل و به زبانی دیگر غیرقابل‌خدشه‌ترین دلیل برای اثبات خداوند است.

«کانت» از فیلسوفان دوران‌ساز تاریخ تفکر، بعد از دریافت نوشته‌ای از «هیوم» گفته بود که هیوم، من را از خواب جزمیت بیدار کرد و مطابق آن در کتاب «نقد عقل محض» بیان کرده است که عقل نظری قادر نیست نه در اثبات و نه در رد خداوند و دیگر مسائل متافیزیکی، حکم  معتبر بدهد. اما اگر کانت دوره جمهوری اسلامی و خصوصا مواضع و عملکرد مدعیانی مثل شما را دیده بود، احتمالا می‌گفت هاشمی من را از خواب جزمیت بیدار کرد. چرا که هاشمی در تجربه جمهوری اسلامی نشان داد خداوند آنچنان واضح و آشکار وجود دارد که حتی نیاز به استدلال عقل نظری نیست!

نامه دکتر پرویز امینی به هاشمی رفسنجانی

۹۵/۰۶/۱۶ موافقین ۴ مخالفین ۰
مردی به نام شقایق

نظرات  (۱۶)

بیگ لایک:)
پاسخ:
سلام

علیکم البیگ لایک :))
مخم درد گرفت
0____o
!
پاسخ:
؟Why
سلام
دکتر امینی این حرف رو زدن، بنظر شما یکی مث هاشمی چ جوابی داره؟
آیا اصلا جوابی داره؟



+ یه سوال:
درسته که امام مخالف تجمل بودند اما چرا اونی که خوب میپوشه، خوب میگرده و حتی خوب خرج میکنه نباید بچه حزب اللهی باشه؟ چرا باید بچه انقلابی فقیر و ندار بنظر بیاد؟چه اشکالی داره بچه انقلابی پولدار باشه و از ثروتش واسه اسلام هزینه کنه؟؟
مثلا شنیدم تو یه کلیپ حامد زمانی با ماشین مدل بالایی بود، بعضی ها اعتراض کردن که این ماشینت تجملی ه  و با نگاه امام متفاوته   0_0 

پاسخ:
سلام

بله
پاسخشون رو بصورت عملی نشون دارن میدن دیگه! :)


+
ببینید اصولا تعاریف تجمل با خوب زندگی کردن و استفاده از امکانات و عدم فقر و این صوبتا بکلی متفاوته!

نه تنها اشکالی نداره بلکه واجب هم هست که بچه های انقلابی پولدار باشن به دو دلیل! 
1-منافقین به منابع مالی و شاهراه هاش دسترسی پیدا نکنن
2-برای پیشبرد اهداف اسلام و کمک به ضعیفان ازش استفاده بشه

ضمنا ساده زیستی و تمایل به عدم استفاده از امکانات برای اون کسی که تو سیستم اسلام مسئولیت اجرایی و حکومتی داره با افرادی که کار معمولی و خصوصی و غیر دولتی دارند زمین تا زیرزمین فرقشه...
سلام 

بنوبسید استوانه 
بخوانید مته 
پاسخ:
سلام

مته...

بسی زیبا و در خور بود فرمایشتون :)
سلام
اینجور مواقع بچه های محل ما یک جمله دو کلمه ای خطاب به حاج آقا استوانه تقدیم می کنن ، لکن الان فضا مناسب نیست .
ولی ما در دلمون بیان کردیم .
:)
+متقن و جالب بود . خدا قوت
پاسخ:
سلام

منظورتون پیرمرد پرحاشیه بود؟!!


+
آره حاجی
خدا خیرت بده

اینجا خونواده رد میشه :)))
سلام
اول فکر کردم خودتون نوشتین و داشتم فکر میکردم این حجم عظیم اطلاعات رو یهو از کجا آوردید!!!

بعد دیدم خدا رو شکر شما ننوشتید!! آیکون حسادت و اینا :)


ولی خب متن عالی بود
پاسخ:
سلام

ما اطلاعاتمون رو اینجوری رو نمیکنیم داداش!

اینارو گفتیم دکتر زحمت نوشتنشو کشید :)))
چه میشه کرد از دست استوانه انقلاب؟! :|
پاسخ:
باید خندید فقط :)
۱۶ شهریور ۹۵ ، ۱۷:۰۱ وخدایی که دراین نزدیکیست ..!
الله اکبر
پاسخ:
مرگ بر آمریکا
مرگ بر انگلیس
مرگ بر منافقین مزدور
مرگ بر اسرائیل...
۱۶ شهریور ۹۵ ، ۱۸:۲۴ گمـــــــشده :)
ولی من دوست داشتم خودتون می نوشتین.
:|
پاسخ:
اوکی

سری بعدی بخاطر شما خودم مینویسم اصن :)
۱۶ شهریور ۹۵ ، ۱۸:۵۸ د‌ل‌باخته ..
الا لعنة الله علی القوم الفاسقین..
پاسخ:
بیشماااااااار
عالی بود.
دست نویسنده اش طلا و بی بلا.
پاسخ:
:)

خدا موضوع اصلی (جناب استوانه!) رو ازمون نگیره یهویی

بیشتر بخندیم بش!
استوانه ... کانالی برای رسیدن به خدا ... خخخخ
پاسخ:
جناب استوانه خودشون خدان!

آمون هستن تو معبد :)))
۱۷ شهریور ۹۵ ، ۱۷:۰۲ تبارک منصوری
این عکس رو من بارها دیدم و هیچوقت نتونستم رمز گشایی کنم کلمه ی لاتین نوشته شده چی هست؟ 
ممنون که ابهام من رو برطرف کردید ولی یه سوال.این نوع تبلیغ در راستای حمایت از آقای هاشمیه یا تخریب؟ :|
پاسخ:
سلام

حاج آقا خودشون اصل تخریبن :)
دیگه تخریب نیاز ندارن که!

و صد البته این نوع تبلیغ برای حمایت ایشون بود اگر سال 84 رو خاطرتون باشه و فیلمای انتخاباتی و میتینگ ها و هاشمی دوست داریم های دخترهای خیابانی و ...
سلام علیکم مومن
عیدتون و هفته ولایت مبارک
عاقبتتون بخیر به حق حضرت ابوتراب
پاسخ:
سلام و حمت خدا

بر شما هم مبارک


یاعلی
فک کردم متن نوشته خودتونه داشتم بال درمیاوردم از اشنایی با یه فیلسوف بزرگ :)

من به شخصه تا حالا هرچقدر هم از هاشمی بدی شنیده بودم به خودم اجازه نداده بودم حرفی که توهین آمیز باشه بهش بزنم و می گفتم داره جوری عمل میکنه که همیشه مقصر یکی دیگه ست یا دخترشه ، یا پسرشه یا یکی از مریداشه و...
ولی سخنرانی های اخیرش در مورد نیروی نظامی و موشکی بهم ثابت کرد که با خیال راحت می تونم واژه "احمق" رو درموردش بکار ببرم
پاسخ:
ما به این راحتیا خودمون رو رو نمیکنیم خواهر گرامی :)

+
این پیرمرد پر حاشیه خودش اصل توهینه :)

ینی به یکی بگی "هاشمی" کلی بهش بر میخوره و بعضا دیده شده فوش خارمادر هم در جواب نثار کرده :)))))
همه رو رها کنید
فقط این عبارت دیروز حضرت آقا

خدای من با من است اونم بی فصل بعد از شرح خدای موسی(علیه السلام) با موسی است.
یعنی دل لرزه گرفتم از وقتی دیدم عبارت رو...

خدا کمکمون کنه که کمک کنیم آقارو که کمک کنن حضرت رو...

+ سلام علیکم و غدیرتان فرخنده
پاسخ:
سلام و عرض ادب

هیچی سخت تر از این نیست...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">